Aquests són els tests per detectar el coronavirus en 30 minuts

La setmana que ve es començarà a distribuir a Espanya un nou test que detecta el coronavirus en 30 minuts, segons ha informat l’empresa Vircell aquesta setmana. El test s’ha desenvolupat a Corea del Sud per SD Biosensors.

L’Standard F Covid-19 Ag FIA va ser aprovat per la Unió Europea i fa algunes setmanes que es fa servir en diversos aeroports d’Itàlia per a passatgers que arriben d’altres països, segons recullen diversos mitjans.

El test està sent provat a l’Hospital Germans Trias i Pujol, l’Álvaro Cunqueiro de Vigo i per especialistes de la Fundación Jiménez Díaz de Madrid. Aviat també es començarà a provar a l’Hospital Vall d’Hebron.

Aquesta prova de 30 minuts és semblant en funcionament, segons els experts, al que es fa als Estats Units, que s’obtenen els resultats en 15 minuts i té un cost de cinc dòlars.

 

Les diferències entre el test ràpid i la PCR

Ambdues proves determinen si una persona està contagiada en el moment de fer-se la prova. Ara bé, una PCR busca el material genèric del virus mentre que aquesta prova ràpida busca proteïnes de la membrana del virus (conegudes com antígens).

Aquesta prova s’obté d’un pacient a través de la boca, nas o esput.

 

Per què es poden fer servir?

Diferents estudis han demostrat que els tests ràpids poden ser més eficaços per contenir el coronavirus que les PCR. Això s’explica perquè, entre el moment en què una persona es fa una PCR i se li comunica el resultat, poden passar un o dos dies, o de vegades fins i tot més, i en aquest període pot contagiar a altres persones. Un diagnòstic més ràpid, permet identificar abans als contactes recents del pacient que ha donat positiu i possibles contactes.

 

Font: EL NACIONAL