Bill Gates apressa el G20 a destinar més diners a la vacuna contra el Covid-19

El mecenes nord-americà considera que seran necessaris almenys 2.000 milions de dòlars

El fundador de Microsoft, el nord-americà Bill Gates, ha apressat el G20, el grup de les potències industrialitzades i països emergents, a invertir més diners en el desenvolupament d’una vacuna contra el Covid-19.

Els països del G20 no han «de titubejar» en el seu recolzament financer a la lluita contra la pandèmia del coronavirus, escriu el copresident de la Fundació Bill i Melinda Gates, en una columna publicada en el dominical del diari alemany ‘Die Welt’.

El segon home més ric del món, segons la revista ‘Forbes’, recorda que, segons científics de tot el món, es trigarà almenys 18 mesos a tenir desenvolupada la vacuna. «Aquest objectiu només es podrà complir amb el degut recolzament financer», diu.

Projecte immunològic
Gates al·ludeix als esforços que duu a terme en la recerca d’aquesta vacuna l’anomenada Coalició per a les Innovacions en Preparació per a Epidèmies (CEPI).

Són diversos els països que han promès recolzar aquesta iniciativa, de què Gates és un dels impulsors. Però per fer la seva feina el mecenes nord-americà estima que es precisaran almenys 2.000 milions de dòlars.

Gates considera que el G20 ha de contribuir tant al desenvolupament de la vacuna, com un «bé comú global», com a la logística que es necessitarà per tirar endavant el que denomina «projecte immunològic» a escala mundial.

Font: EL PERIÓDICO