L’Hospital Clínic, el millor de Catalunya

El segueixen la Quirón, Vall d’Hebron, Teknon i Bellvitge, tots de Barcelona

DILLUNS, 28 DE DESEMBRE DEL 2015 – 12:00 CET

L’Hospital Clínic de Barcelona és el millor hospital de Catalunya segons el primer Índex d’Excel·lència Hospitalària (IEH) de l’Institut de Coordenades de Governança i Economia Aplicada en relació a 2015, primer en la seva versió general i ara segmentat per autonomies.

Els hospitals de Barcelona obtenen, a més, quatre dels deu primers llocs en el rànquing nacional, consolidant-se, al costat de Madrid, com a referent d’excel·lència a nivell nacional.

L’índex ha estat elaborat mitjançant enquestes a gairebé 2.000 professionals de la salut a tot Espanya i mesura l’excel·lència en base als resultats i percepcions dels professionals que treballen en els centres o en el seu entorn en cadascuna de les comunitats autònomes, i es centra en la qualitat i valoració d’aquests per sobre del nombre total de serveis oferts.

DESTAQUEN CATALUNYA I MADRID

D’acord amb l’opinió dels professionals consultats, la Fundació Jiménez Díaz, a Madrid, lidera el IEH General 2015, mentre que en el IEH Autonòmic 2015 són Madrid i Catalunya les autonomies on es concentra l’excel·lència hospitalària a nivell nacional.

L’IEH de l’Institut Coordenades entén l’excel·lència hospitalària com la suma de qualitat assistencial, servei hospitalari, benestar i satisfacció del pacient, capacitat innovadora, atenció personalitzada i eficiència de recursos; apostant per la sostenibilitat d’un sistema de salut públic, gratuït i de qualitat.

GRANS HOSPITALS

L’Institut Coordenades –que compta en el seu IEH amb un tercer eix per especialidades– ha explicat que l’excel·lència hospitalària “repercuteix en el benestar final del pacient, del ciutadà que paga els seus impostos o de l’individu que es paga la seva pròpia sanitat”.

El vicepresident executiu de l’Institut i director del projecte IEH 2015, Jesús Sánchez Lambás, ha destacat que el IEH Autonòmic “té sentit per valorar l’excel·lència al llarg i ample d’Espanya”, ja que pren com a mostra el conjunt de grans hospitals públics i privats a nivell autonòmic.

“És normal que els més valorats es troben en les grans ciutats, amb més recursos”, ha observat, i ha qualificat de magnífica la xarxa hospitalària espanyola, malgrat les retallades conseqüència de la crisi.

Font: EL PERIÓDICO