6 aspectes de la normativa dels scooters elèctrics per a minusvàlids que has de conèixer i complir

Cada vegada és més comú veure scooters elèctrics i cadires de rodes elèctriques pels carrers de la nostra ciutat.

Els scooters elèctrics per a minusvàlids són essencials en el seu dia a dia, per això és necessari regular la seva circulació amb una normativa específica, perquè tant scooters com a vianants es respectin mútuament.

Aquests vehicles per a persones amb mobilitat reduïda han de complir una sèrie de normes de circulació, tant per la vorera com per la carretera. A continuació te les expliquem!

 

6 punts clau de la normativa per a la circulació amb scooters elèctrics per a majors

1. Segons la normativa, un escúter per a minusvàlids és considerat un vianant. Per tant, ha de complir les normes de trànsit per als vianants (informació continguda i regulada en el Reglament General de Circulació).

2. Aquests vehicles de motor estan obligats a circular per la vorera, llevat que aquesta no existeixi o sigui inutilitzable. En aquests casos, podran circular pel voral o, si no, per la calçada (prenent les precaucions necessàries), sempre que no es destorbi la circulació dels altres vehicles.

3. En el cas que la circulació per la vorera pugui ser un estrop per als altres vianants, podrà circular pel voral o, si aquest no existeix, per la calçada, prenent totes les precaucions necessàries. Com per exemple: si porta un remolc o algun objecte voluminós.

4. Està prohibida la circulació d’scooters elèctrics per a minusvàlids en autopistes o autovies.

5. Els scooter, com qualsevol vianant, han de circular per la vorera de la dreta, en sentit de la seva marxa.

Quan es circuli per l’esquerra haurà de cedir el pas als que compleixin el sentit de la marxa.

L’scooter no s’ha d’aturar impedint el pas de la resta de vianants, excepte en excepcions com esperar per creuar per un pas de zebra.

6. En relació amb tot l’anterior, cal destacar que si l’scooter elèctric que tenim té diverses velocitats, hem de circular sempre amb la velocitat corresponent a la de la resta de vianants.

Això és només un resum dels punts més destacables del CAPÍTOL IV – Article 121. Circulació per zones de vianants.

Si ja ets usuari o adquiriràs un scooter elèctric per a persones minusvàlides, et recomanem que ho consultis amb deteniment.

Els scooter elèctrics són vehicles, per a moltes persones, necessaris per a la seva vida diària i augmenten, en gran part, la qualitat de vida d’aquestes persones.

Veiem necessari que els ajuntaments regulin aquesta normativa per a la circulació d’aquests vehicles en cada municipi, a causa de el creixement del nombre de scooters elèctrics que circulen pels carrers.

És molt necessari el compliment d’aquestes normes perquè aquests vehicles per a mobilitat reduïda no suposin cap risc per a la resta de vianants, ni per a la circulació de cap altre vehicle.

 

Els millors scooter elèctrics per al passeig de persones minusvàlides

Segons el terreny pel qual vagis a circular amb el teu scooter o el temps que passis conduint, hauràs de triar entre un model o un altre. A continuació t’expliquem els models que més s’adapten a tu.

 

Models per terrenys abruptes

Si busques un escúter per utilitzar per una població amb terreny abrupte, pendents o terreny irregular, els scooter elèctrics per a minusvàlids que més s’adapten a tu són els de xassís rígid.

Què vol dir això? Molt fàcil, vol dir que aquests scooter no es poden desmuntar ni plegar. El xassís rígid fa que l’scooter sigui més robust i resistent, per això és perfecte per a usar en el camp, per exemple.

 

Scooters elèctrics plegables perfectes per viatjar

Si, per contra, el que busques és un scooter per a usar en ocasions puntuals i poder portar còmodament en el teu cotxe, el model idea serà l’scooter elèctric plegable o desmuntable.

Aquests scooter estan augmentant molt la seva demanda en els últims anys i els fabricants estan llançant nous models al mercat contínuament.

Els scooter plegables poden doblegar-se de manera manual d’una manera molt senzilla o bé mitjançant un comandament. Són perfectes per a un ús moderat i per terreny pla. Es consideren els scooter perfectes per viatjar.

 

Scooters desmuntables per al seu fàcil transport

Els scooter desmuntables, a l’igual que els anteriors, els podràs portar al maleter del teu cotxe. No obstant això, al comptar amb xassís desmuntable, et portarà més temps desmuntar-lo en parts que puguis guardar còmodament.

No obstant això, a l’ésser desmuntable, el seu xassís és més resistent que els plegables, pel que podem dir que aquests scooter elèctrics per a minusvàlids són el pas intermedi entre els scooter de xassís fixos i els plegables.

 

Conclusió

Sigui quin sigui la teva circumstància i l’ús que vagis a donar-li al teu scooter, posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem encantats perquè trobis l’scooter perfecte.