7 Avantatges de la cadira de rodes elèctrica

L’ús de les cadires de rodes pot proporcionar molts beneficis a les persones que pateixen problemes de mobilitat reduïda, que fa que la vida diària es amucho més senzilla. No obstant això, cal tenir en compte que, quan es tracta de cadires de rodes tradicionals que no incorporen motor, els usuaris poden patir problemes d’esquena a causa de l’esforç que han de fer per propulsar, donant lloc a desviacions i escoliosi, entre d’altres problemes. En canvi, les cadires de rodes elèctriques prevenen aquest tipus de molèsties i lesions.

Les cadires de rodes elèctriques estan dissenyades especialment perquè les persones amb mobilitat reduïda que no puguin propulsar per ells mateixos puguin fer-ho. Però també per poder recórrer grans distàncies sense que resulti molt cansat. Gràcies a elles, els usuaris poden moure amb total autonomia sense dependre de ningú. Però vegem amb més detall quines són tots els avantatges de les cadires de rodes elèctriques.

 

Per què comprar una cadira de rodes elèctrica?

 

1. Autonomia de moviment

Una de les avantatges de la cadira de rodes elèctrica és que proporcionen una major autonomia de moviment que les cadires convencionals. Ideals per recórrer grans distàncies en grans urbs com Barcelona o Madrid, on és habitual que l’usuari acabi cansat de impulsar-se amb els braços. A més, aporta una major independència doncs no cal que una altra persona ajudi a propulsar. Podent arribar molt més lluny del que permetria una cadira de rodes manual.

 

2. Menys estrès físic

Les cadires de rodes elèctriques es controlen a través d’una palanca de comandament, el que fa possible que l’usuari pugui realitzar els moviments necessaris en cada moment sense patir un alt grau d’estrès físic. La qual cosa és especialment interessant per a persones que pateixen esclerosi múltiple doncs es poden moure sense realitzar un gran treball muscular. Això permet conservar l’energia per al desenvolupament d’altres activitats més importants.

 

3. Són reclinables

Aquest tipus de cadires són reclinables, el que fa que siguin molt còmodes i que pugui trobar-se fàcilment la postura més adequada en funció de les necessitats de cada usuari. Amb l’avantatge que poden plegar per guardar-se, per exemple, al maleter de cotxe, ocupant d’aquesta manera molt poc espai.

 

4. Fàcils d’usar

Les cadires de rodes elèctriques són molt fàcils d’utilitzar gràcies als seus senzills mecanismes. La persona s’adapta al seu ús en molt poc temps sense cap dificultat. 

 

5. Major comoditat

Una altra de les grans avantatges de les cadires de rodes elèctriques pel que fa a les cadires tradicionals és la comoditat. Poden adaptar-se i transportar-se fàcilment. Però a més, permeten personalitzar tant el suport com el seient perquè la posició sigui més còmoda i adequada. Això proporciona a l’usuari una gran sensació de comoditat i alleujament de la pressió d’haver d’estar assegut durant molt temps en la mateixa postura.

 

6. Pot usar-se en tot tipus de superfícies

Les cadires de rodes elèctriques no només permeten recórrer grans distàncies, sinó que a més poden usar-se en tot tipus de superfícies, ajudant a la persona a salvar totes les barreres arquitectòniques que vagi trobant en el seu camí. La qual cosa té molt a veure amb el fet que comptin amb una gran varietat d’opcions per triar el tipus de pneumàtics i la posició de les rodes. Moltes d’elles fins i tot compten amb tracció posterior, el que proporciona una major estabilitat tant a l’interior com a l’exterior.

 

7. Es carrega mentre dormim

És cert que per funcionar, les cadires de rodes elèctriques necessiten bateria. No obstant això, això no suposa un problema, ja que pot recarregar-se mentre dormim. Temps més que suficient perquè al matí la tinguem a punt per usar-la. A més, has de saber que aquest tipus de cadires compten amb una autonomia bastant alta, de manera que poden usar-se tot el dia sense por a quedar-nos sense bateria.

 

Font: Hedasa