Aliments antienvelliment que hauries de consumir a partir dels 40

Afegir a la dieta diària aliments rics en antioxidants, greixos saludables i nutrients essencials, fa que el cos es vegi beneficiat a la pell. Però no només l’òrgan|orgue més gran que tenim al cos es veu més brillant, tersa i saludable. La resta del nostre organisme també millora encara que des de l’exterior no sigui tan evident.

A continuació veurem quins aliments es recomana consumir a partir dels 40 anys perquè l’envelliment es retardi i el nostre cos llueixi per fora i, fins i tot per dins, millor.

 

Pebrot vermell

Els pebrots vermells estan carregats d’antioxidants que afavoreixen l’antienvelliment. A més del seu alt contingut de vitamina C, que és bona per a la producció de col·lagen, els pebrots vermells contenen poderosos antioxidants anomenats carotenoides.

Els carotenoides són pigments vegetals responsables dels colors vermell, groc i taronja brillants que es veuen en moltes fruites i verdures. Tenen propietats antiinflamatòries i poden ajudar a protegir la pell del dany solar, la contaminació i les toxines ambientals.

 

Papaia

Aquest aliment és ric en una varietat d’antioxidants, vitamines i minerals que poden ajudar a millorar l’elasticitat de la pell i minimitzar l’aparició d’arrugues. Entre ells hi ha les vitamines A, C, K i E, calci, potassi, magnesi, fòsfor, així com diverses vitamines de la família B.

L’àmplia gamma d’antioxidants en la papaia ajuda a combatre el mal dels radicals lliures i pot retardar els signes de l’envelliment. La papaia també conté un enzim anomenat papaïna, que proporciona beneficis addicionals contra l’envelliment en actuar com un dels millors agents antiinflamatoris de la naturalesa.

 

Creixen

Aquesta verdura és una gran font de calci, potassi, manganès, fòsfor i vitamines A, C, K, B1 i B2.

El creixen actua com un antisèptic intern de la pell i augmenta la circulació i el repartiment de minerals a totes les cèl·lules del cos, la qual cosa redunda en una oxigenació més important de la pell. Atapeït de vitamines A i C, els antioxidants del creixen poden neutralitzar els radicals lliures nocius, ajudant a retardar l’aparició d’algunes arrugues.

 

Nabius

Són abundants en vitamines A i C, així com en un antioxidant anomenat antocianina que desafia l’envelliment. Això és el que li dona als nabius el seu profund color blau. Aquests poderosos antioxidants poden ajudar a protegir la pell del dany causat pel sol, l’estrès i la contaminació en moderar la resposta inflamatòria i prevenir la pèrdua de col·lagen.

 

Bròcoli

El bròcoli té propietats antiinflamatòries i antienvelliments gràcies que compta amb vitamines C i K, antioxidants, fibra, àcid fòlic, luteïna i calci.

El cos necessita vitamina C per a la producció de col·lagen, la principal proteïna de la pell que li dona força i elasticitat.

 

Llavors de magrana

Les magranes s’han utilitzat durant segles com una fruita medicinal curativa. Amb un alt contingut de vitamina C i una varietat de potents antioxidants, les magranes poden protegir el nostre cos del dany dels radicals lliures i reduir els nivells d’inflamació en el nostre sistema.

Aquesta fruita també conté un compost anomenat punicalagina, que pot ajudar a preservar el col·lagen a la pell, retardant els signes de l’envelliment.

 

Fruita seca

Especialment les ametlles són una gran font de vitamina E, que pot ajudar a reparar el teixit de la pell, retenir la humitat de la pell i protegir-la dels nocius rajos UV. Les nous fins i tot contenen àcids grassos omega-3 antiinflamatoris molt beneficiosos.

 

Espinacs

L’espinac és molt hidratant i és atapeït d’antioxidants que ajuden a oxigenar i reposar tot el cos. En elles destaquen les vitamines A, C, E i K, magnesi, ferro i luteïna.

L’alt contingut de vitamina C d’aquesta verdura millora la producció de col·lagen per mantenir la pell ferma i tersa. Però això no és tot. La vitamina A que proporciona pot promoure un cabell fort i brillant, mentre que la vitamina K que conté ajuda a reduir la inflamació a les cèl·lules.

 

Font: EL NACIONAL