Barcelona acollirà la 44 edició de World Hospital Congress (WHC) organitzat per La Unió

La 44a edició de World Hospital Congress (WHC), tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, entre els dies 3 i 5 de novembre de l’any 2020, sota l’organització de la Unió Catalana d’Hospitals (La Unió). Està prevista l’assistència de més de 1.000 congressistes procedents d’uns 40 països dels 5 continents.

Aquest congrés, que es desenvoluparà sota el lema “People on board: Transforming Healthcare”, està impulsat per la International Hospital Federation (IHF), organització internacional no governamental sense ànim de lucre constituïda per associacions d’hospitals i institucions sanitàries de tot el món i es realitza anualment amb l’objectiu de promoure l’excel·lència en la gestió sanitària i social.

Tal com comenta Roser Fernández, directora general de La Unió, “el contingut de Congrés està alineat amb el projecte +Futur de la Unió, que fomenta canvis en les organitzacions i en els sistemes de salut i una millor atenció a les persones, mitjançant la humanització i les transformacions digital i del model d’atenció social, com a principals eixos del canvi, per avançar-se a les necessitats del futur, amb una mirada oberta a tothom».

En aquest sentit, la propera edició de l’WHC «compta amb un programa científic i un altre cultural que han de permetre conèixer la singularitat del model sanitari català vinculat a la cultura i als valors de la nostra societat i, també, amb una agenda de compromís social. Aquest compromís, a més, és present a la selecció d’empreses i entitats col·laboradores, que han d’estar compromeses amb la gestió ètica i les bones pràctiques empresarials en responsabilitat social, com apunten els seus organitzadors i, també, per determinades activitats que es desplegaran al marc del congrés», destaca la directora general de la Unió.

El programa científic del 44 World Hospital Congress constarà en tres temes principals:

  • “Transformacions digitals i tecnològiques”
  • “Cap a un concepte integrat i un model de servei de salut i atenció: transformacions impulsades pel valor”
  • “Les persones al centre de les transformacions del sistema de salut”

Els tres tenen com a punt en comú la transformació dels sistemes sanitaris per millorar la qualitat de vida de les persones. “Aquests continguts són els tres motors de canvi principals de qualsevol sistema de salut, que tingui el compromís d’avançar en aquesta transformació per aportar valor a les persones”, explica la Dra. Anna Riera, Head of International Affairs de La Unió i directora tècnica del Congrés, per a qui “només obrint-nos al món, compartint les nostres experiències i coneixent propostes de tot arreu es pot avançar cap a models d’atenció a les persones que aportin valor, siguin de qualitat i responguin a les expectatives i necessitats de les comunitats a les quals servim. El futur és col·laborar i ser generosos compartint coneixement. Aquest congrés és una oportunitat d’or per aconseguir-ho”.

Cada any, aquesta cita imprescindible del sector sanitari i social es porta a terme en una ciutat diferent i, des de feia set anys, no s’havia celebrat en cap país europeu, sent Oslo (Noruega), la capital on s’havia organitzat l’últim congrés, l’any 2013. Aquest esdeveniment congregarà a la Ciutat Comtal a gerents i directius de centres sanitaris i proveïdors de serveis sanitaris; representants de l’administració pública, d’associacions i organitzacions sanitàries; acadèmics i representants universitaris i experts en investigació, entre d’altres.

Tal com destaquen des de l’organització, el Congrés permetrà “compartir experiències, aprendre, connectar i conèixer”. En concret, els assistents podran conèixer els sistemes sanitari i social catalans de primera mà, presentar projectes, conèixer altres professionals del sector i trobar oportunitats de col·laboració amb professionals del sector de tot el món.

Com a novetat respecte de les anteriors edicions, el Dr. Jaume Duran, secretari de la Junta Directiva de La Unió i director general de la Fundació Sanitària de Mollet, assenyala que “es planteja una proposta innovadora en les formes i compromesa en els continguts, que serveixi com a primer pas per establir el compromís de tot el sector per seguir transformant el model de serveis, cap a propostes efectivament centrades en les persones, que aportin valor a les nostres societats, i impulsats per aquelles transformacions tecnològiques que ens ajudin a aconseguir-ho”.

Per a la realització del 44 World Hospital Congress les entitats organitzadores compten amb el suport de Grifols com a main partner i amb la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona com a col·laboradors institucionals. Entre els partners de coneixement, hi ha Mobile World Capital Barcelona, Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, Fundació Avedis Donabedian, Barcelona Supercomputing Center BSC, Biocat, ESADE Business School, Healthio, IESE Business School, Societat Catalana de Gestió Sanitària, Sociedad Española de Directivos de la Salud (SEDISA) i la Fundació TIC Salut Social. Nombroses empreses patrocinadores també participaran, juntament amb quatre hospitals col·laboradors que es podran visitar: Clínic de Barcelona, Santa Creu i Sant Pau, Sant Joan de Déu, Vall d’Hebron i Vall d’Hebron Institute of Oncology.

Font: GERIATRICAREA