Butaca aixecapersones, una solució per a persones amb poca mobilitat

La butaca aixecapersones pot ajudar a la gent gran, gent amb problemes musculars o dolors d’esquena, o a persones amb mobilitat reduïda a millorar el seu dia a dia i a estar còmodes alhora. Són articles especialment dissenyats per facilitar la independència de l’usuari.

 

Una butaca aixecapersones, com el seu propi nom indica, és un article pensat especialment per ajudar a una persona amb problemes de mobilitat a aixecar-se o seure gairebé sense esforç.

Està especialment pensat per a persones grans que comencen a notar els problemes de mobilitat propis de l’edat avançada, però també per persones no tan grans que per diferents circumstàncies convisquin de manera generalitzada amb problemes musculars de qualsevol tipus, o amb malalties que els provoquin dificultats motores que els impedeixin tenir una certa independència per moure.

En aquests casos, comptar amb una butaca aixecapersones és una opció molt interessant per brindar un suport a aquestes persones i que no necessitin dependre d’altres per poder aixecar-se després d’una estona de descans.

Si s’està buscant una butaca aixecapersones el millor és consultar i informar-se sobre aquests articles, ja que existeixen molts models especialment dissenyats per a aquesta finalitat, cadascun d’ells amb les seves pròpies característiques, funcionalitats i per descomptat, amb preus dispars que dependran, també, dels seus acabats. Solen estar equipats en la seva gran majoria amb comandaments a distància de maneig senzill perquè l’usuari pugui ajustar al seu gust o condicions físiques tant l’elevació com la reclinació de la butaca.

 

Per a qui està indicada la butaca aixecapersones

Aquest article està especialment dissenyat per a usuaris d’edat avançada que pateixin de problemes de motricitat, algun tipus de discapacitat física o problemes de columna. Quan arriba el moment que aquestes persones es vulguin asseure còmodament o el contrari, que desitgin aixecar-se, en la majoria dels casos necessiten d’una altra persona que els ajudi a realitzar una acció tan simple com aquesta. Per a això, la butaca aixecapersones està preparada per ajudar a que l’usuari pugui aixecar-se o seure de forma el més independent possible, sense haver de rebre ajuda. Això es deu al fet que està fabricat amb una sèrie de sistemes que faciliten aquesta funció.

Una butaca aixecapersones compta amb un sistema elèctric que alça la butaca fins a la posició adequada per evitar caigudes o sobre esforços de l’usuari quan aquest s’aixeca o se senta.

A més, aquests articles són en molts casos un autèntic lloc de relax, ja que molts models porten habilitada la funció de massatges o de calor a la zona lumbar. El que vol dir que no només la gent gran o persones amb mobilitat reduïda es beneficiaran d’ell, sinó que també està indicat per a aquelles persones que pateixin de dolors forts d’esquena, ja que una estona asseguts a aquesta butaca, amb massatge i calor lumbar, els deixarà com nous.

 

Avantatges de disposar d’una butaca aixecapersones

Comptar amb aquest article a casa suposa un benefici per a tots, no només per a la persona que pateixi problemes motors, ja que a més de permetre independència en les seves decisions, també evita als acompanyants de l’usuari l’haver de realitzar autèntics esforços físics per subjectar literalment a la persona o alçar-la a pes. Per tant, en tots els casos, tant per a l’ancià o persona amb mobilitat reduïda, com per al cuidador o acompanyant, el benefici de disposar d’una butaca aixecapersones és considerable.

D’altra banda, el disseny d’aquestes butaques és també molt interessant, ja que pràcticament es pot triar el tipus de teixit de la tapisseria, (bé sigui tèxtil, sintètic o en pell), el color i fins i tot els accessoris o funcions, ja que alguns tenen fins a 6 maneres de massatge amb elecció d’intensitat. La majoria també disposen de rodes, perquè sigui més fàcil i còmode traslladar-lo a altres habitacions de la casa en cas necessari.

 

Font: Diario de Valderrueda