Claus per escollir una butaca aixecapersones que garanteixi confort ara que més temps passes a casa

Els models elèctrics amb funcions de massatge i reposa cames reclinable s’alcen com les butaques relax més buscades tant per a persones amb pèrdua de mobilitat com per als que busquen sistemes que afavoreixin el descans.

El confinament forçat pel coronavirus ha portat a romandre a casa més temps que mai, amb sortides reduïdes a comprar, passejar als nens o caminar dins dels horaris establerts pel Govern com a mesures per frenar la propagació del virus COVID-19 .

Després de la declaració d’estat d’alarma el passat 14 de març fins avui, hem tractat de suportar aquesta quarantena incorporant a la rutina diària activitats per estar entretinguts, com cuinar o tenir cura del jardí, o fer exercici a casa.

Però la realitat és que passem gran part de la jornada diària asseguts al sofà o la butaca, una situació que continuarà els propers mesos i tot amb el pla de desescalada en marxa a la recerca de l’anhelada normalitat de tota la societat espanyola.

Davant d’aquest escenari, disposar a casa d’un sistema de descans còmode i de qualitat per a estar assegut mentre veiem la televisió o llegim, es torna quasi un article de primera necessitat i més si a la llar conviuen persones d’avançada edat o amb problemes de mobilitat reduïda.

El concepte de butaca aixecapersones actual, que incorpora sistemes elèctrics d’ajuda per aixecar-se i seure sense esforç així com a funció de massatge i calor lumbar, es presenta com una alternativa de benestar que garanteix comoditat i confort, sense risc de caigudes ni dolors d’esquena.

El seu disseny ergonòmic ajuda a romandre asseguts en una posició correcta i còmoda, al temps que la incorporació de mecanismes elèctrics que permeten reclinar i elevar el reposapeus i el suport a diverses posicions de forma automàtica afavoreixen el descans i la sensació de benestar.

El confinament ha posat a prova el confort de les butaques de les llars espanyoles. Les persones d’avançada edat han comprovat la dificultat que suposa aixecar d’aquest assentament passat el temps, amb butaques que fins i tot arriben a resultar inestables tant al seure com a l’incorporar-se, al temps que les persones que pateixen de dolors lumbars han vist perjudicada la seva esquena.

Gràcies a aquest tipus de butaques elèctriques, els seus usuaris troben una eina de confort que, a més d’aportar benestar en el seu dia a dia, potencia la seva independència i llibertat de moviments.

A través del seu comandament de control, la funció «aixeca persones» els ajuda a seure i aixecar-se gairebé sense esforç i sense que pateixi la seva esquena, el problema de salut crònic més freqüent al nostre país, segons la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (Semergen).

La tecnologia d’una butaca relax garanteix el confort dels grans, mentre que els familiars que tenen cura d’ells a casa troben una gran ajuda per a la seva vida diària, ja que no es ressenten de les dolències musculars ocasionades al fer esforç per acomodar a aquesta persona, com sí succeeix a la llarga amb les butaques convencionals.

Més enllà del temps extra que vam passar a casa arran del confinament, la situació d’incertesa provocada per la crisi econòmica desencadenada pel coronavirus ha potenciat l’esgotament físic i mental i l’estrès.

Comptar a casa amb una butaca relax ajuda alliberar-nos de tensions i estrès diari, a més de relaxar i alleujar dolències a l’esquena i altres parts del cos.

Dissenyats per brindar massatges relaxants i calor lumbar, les butaques aixecapersones de marques com Cecotec introdueixen motors de vibració amb diferents intensitats que redueixen la tensió dels músculs i afavoreixen la seva tonificació i activació, al temps que regulen el sistema hormonal i ajuden a dormir millor per la nit.

Aquesta sèrie d’avantatges situen a aquests sistemes de descans en equips pensats tant per a la comoditat diària de persones grans, amb dolors articulars o debilitat muscular, així com per a qualsevol persona que busqui una butaca de massatge reclinable per gaudir de la màxima relaxació mentre està a casa .

Consells per a una encertada elecció

Donats els seus nombrosos beneficis, aquest tipus de butaques relax són ja un habitual a l’equipació de multitud de llars. No obstant això, hi ha aspectes importants que cal tenir en compte per escollir el model adequat.

El disseny ergonòmic s’ha d’acompanyar d’un seient ampli i confortable amb suports per als braços que ajudin a l’usuari a sentir acompanyat pel confort de la butaca, complint així el seu objectiu de descans real, clau en persones que romanen llargs períodes asseguts.

Manuals o elèctrics?

L’èxit de la butaca de massatge aixecapersones ha motivat que els models manuals quedin en desús enfront dels exemplars elèctrics, ja que aporten comoditat i una excel·lent ajuda per a gent gran a les que els resulta difícil seure i aixecar-se soles de l’assentament.

La seva destacada capacitat d’elevació permet acomodar la butaca perquè la persona se sent o s’incorpori de l’assentament sense moure gràcies als seus mecanismes elèctrics, activats mitjançant comandament a distància.

L’avançada tecnologia al servei del benestar porta al fet que aquests butaques relaxants comptin amb diversitat de funcions per potenciar el confort. Entre elles, s’aconsella escollir models amb funció automàtica per reclinar i elevar tant el reposapeus com el suport del cap en diverses posicions: assegut amb els peus recolzats a terra, amb les cames lleugerament elevades o completament aixecades, per obtenir una adaptació perfecta.

L’efecte relax de la butaca aixecapersones es dóna gràcies als programes de massatge incorporats amb diversos nivells de vibració i diferents intensitats. Des Keroppa, portal en línia d’articles per a la llar, els seus especialistes en la venda d’aquest tipus de butaques elèctriques recomanen comprar models que, a més d’aquestes funcionalitats, incorporin temporitzador per oferir una experiència relaxant personalitzada i adaptada a les necessitats de cada usuari.

De fet, els dissenys més innovadors consten de funció de calor lumbar, una incorporació que afavoreix la relaxació dels músculs i ajuda a reduir el dolor focalitzat en aquesta zona.

Al saló, al dormitori o per què no en les dues estades? Per facilitar la seva mobilitat i instal·lació, són recomanables els models de butaques aixecapersones amb rodes. A més, gràcies a la butxaca portaobjectes ubicada en un dels costats de la butaca, comptem amb el lloc ideal per tenir sempre a mà comandaments a distància com el de la pròpia butaca o el de la televisió.

Còmodes, funcionals però també elegants i atractius. El seu disseny actual s’adapta a la perfecció a la decoració d’interiors, tant si ens cal de la seva ubicació a la sala, en un dormitori, com en un estudi amb zona de lectura inclosa.

Disponibles en diversitat de teixits, els especialistes recomanen decantar-se pels models en pell sintètica per la seva combinació de confort i toc distingit, així com la garantia de resistència que ofereix aquest material, un factor fonamental per a una butaca que serà peça clau en el mobiliari de la llar durant els propers mesos i el seu confort acabarà conquistant a tota la família per sempre.

 

Font: IDEAL