Com triar un scooter elèctric

Consells per comprar un scooter

Actualment hi ha una oferta molt àmplia de scooter elèctric i a més cada any milloren i milloren en prestacions, acabats, opcions d’accessoris i sobretot en dissenys molt moderns i atractius.

Un dels principals factors que determinen l’elecció d’un scooter és «quina és la meva necessitat real? És a dir, la volem per a dies puntuals, per viatjar, per a tots els dies, per a grans distàncies….

Per tant, podríem parlar de 4 grups a nivell global de scooters, les plegables, les desmuntables, les mitjanes i les grans.

Scooters Plegables

Aquests scooters es diferencien de la resta i es caracteritzen per aconseguir un plegat extraordinari i per tant unes dimensions molt reduïdes, que juntament amb els seus pesos lleugers són aptes i ideals per viatjar amb elles i carregar-les als nostres vehicles sense dificultat, permetent seguir portant equipatge ja que al maleter ocupen poc espai.

Scooters desmuntables

Al segment dels scooters desmuntables hi ha nombrosos models, és un segment molt demandat pels usuaris ja que aporten un bon confort, bon disseny, varietat d’accessoris i bona autonomia.

Totes equipen bateries de gel, de 12 ah, 17 ah o 21 ah, segons seleccionem unes o altres característiques, a excepció de la Litium que es presenta al mercat com la primera i l’única que munta bateries de liti, aconseguint així una vida útil millor que les de gel i sobretot reduir el pes final de la scooter. Aquest tipus de scooters cada vegada són més sol·licitades ja que la seva mida està entre 93 i 102 cm, amb la qual cosa aporten una versatilitat enorme i la capacitat de poder desmuntar tots els seus elements i fer-la realment manejable per a qualsevol usuari.

En l’actualitat aquest segment és on més competència existeix, trobant scooter amb llums de led, amortiment posterior, intermitents, rodes més grans per a millor absorció d’impactes, etc… amb la qual cosa la decisió final es presenta molt ajustada i difícil.

Scooters Mitjans

Aquestes scooters solen anar equipades amb 2 bateries de 35ah, rodes pneumàtiques, opció d’amortidor en seient, recolzabraços, llums, intermitents, seients amb bon tou i reposabraços regulables… Tenen dimensions aprox de 120cm 130 cm i un pes que ja no permet senzilla pujar-les al cotxe per fer-les servir en altres destins, sent això un dels handycaps principals fent que siguin menys pràctics per a interiors i estar destinats per rodar i rodar pels carrers de la teva ciutat o poble.

Scooters Grans

Totes aquestes scooters són i estan dissenyades per fer desplaçaments molt llargs i passar-hi moltes hores amb un alt grau de confort i de bones prestacions.

Amortiment a les 4 rodes, frens de disc, llums i intermitents leds, seients tipus butaca de cotxe, rodes de grans dimensions, llantes d’alumini, panell de control digital… és a dir, scooters que aportaran al seu usuari una sensació de llibertat i poder que resultés addictiu. Per contra, les seves grans dimensions i el seu pes elevat fan que no siguin tan versàtils.

Com a resum, gràcies a l’oferta que hi ha al mercat i les múltiples opcions, hem de saber què volem i que necessitem, per poder encertar el màxim a la nostra decisió final de compra i no guiar-nos pel preu final i pel disseny sol.

Recordeu: Si teniu el certificat de minusvalia de més del 33% teniu dret a una reducció de l’IVA en aquests productes. El preu estaria carregat amb el 4% enlloc del 21%.