Com triar una butaca reclinable elèctrica, manteniment i què tenir en compte abans de comprar-ne una?

Veure la tele, llegir un llibre o fer una migdiada és molt més còmode en la teva pròpia butaca. Descobreix els avantatges i relax que gaudiràs en el teu saló després d’un llarg dia de feina

Fer la migdiada, veure còmodament la televisió, llegir un llibre o, simplement, relaxar-nos després d’un llarg dia de feina. Per tot això i molt més, tenir a casa una butaca reclinable ergonòmica és la millor opció. I, si té funció de massatge, encara més. Ens permet adoptar una postura correcta tant al seure com a l’estirar-se i ens ajuda a eliminar l’estrès que, en moltes ocasions, té com a conseqüència mals de cap i en les articulacions. En resum, un tipus de sofà que combina a la perfecció funcionalitat, confort i disseny.

 

Abans de llançar-nos a per una oferta en butaques reclinables hem de considerar tots aquests aspectes:

 1. Nombre de places: Anem a fer-lo servir només nosaltres o també la resta de la nostra família? En termes de preu i espai, no és el mateix una butaca de saló individual que una butaca reclinable doble o triple.
 2. Tapissat: pot ser de tela antitaques, cotó, pell natural (cuir) o pell sintètica. Això determinarà la seva estètica, la calor que transmet, la transpirabilitat i, sobretot, el manteniment i la neteja que requereix la butaca.
 3. Elèctrica o manual: Evidentment, una butaca reclinable amb comandament a distància o panell de control integrat ens brinda un confort superior i possibilitats de regulació més variades que un manual, encara que resulti més car.
 4. Estructura: hi butaques reclinables de fusta i de metall. Aquests últims són més duradors i ofereixen una major resistència i durabilitat.
 5. Suport: fixa al sofà a terra i evita que es mogui. Hi ha butaques reclinables amb potes de metall i de fusta antilliscants molt segurs.
 6. Transport: aquests sofàs són molt pesats a causa del mecanisme que incorporen. Per això, fins moure’ls d’un lloc a un altre dins de la casa pot ser complex. Mai han de ser arrossegats fora que es tracti de butaques reclinables amb rodes.
 7. Calor i massatge: les millors butaques reclinables amb funció de calor i massatge proporcionen un grau de confort i relax excel·lent. Com és obvi, també resulten més cars, però pot merèixer la pena la inversió si l’estrès ens ocasiona problemes de salut com migranyes, cefalees i dolor cervical.
 8. Extres: triar butaques reclinables amb funció autoajuda per aixecar-nos és molt útil si patim problemes circulatoris o artrosi, per exemple. Tampoc està de més que disposin de butxaques, reposabraços i reposacaps i suport lumbar. I, si el que volem és una butaca de lactància, millor comprar-lo amb funció de balancí.

 

Què és una butaca reclinable?

Una butaca reclinable és un seient que permet a l’usuari baixar el suport i elevar el seu front per així permetre-seure i estirar-se a ell. Està format per aquests components:

 • Respatller ergonòmic: generalment, proveït d’un reposacaps i d’un suport lumbar per l’esquena. També pot albergar un sistema de massatge.
 • Reposapeus retràctil: per elevar o baixar les cames.
 • Seient: proveït d’un coixí encoixinat i còmode.
 • Reposabraços: per permetre adquirir una postura perfecta assegut i estirat.
 • Dispositiu d’ajust: pot ser de tipus palanca i manual o electrònic. En aquest últim cas es controla amb un comandament a distància o amb un panell de botons integrat.

 

Per què i com es fa servir?

Les butaques reclinables ens permeten adquirir una postura més còmoda i ergonòmica a l’seure a la sala o la terrassa per descansar. De fet, són ideals per a tirar-nos la migdiada a l’permetre’ns adquirir una posició estirada correcta.

A més, usar una butaca gandula d’aquest tipus és molt senzill:

 1. Ens seiem donant suport fermament la zona lumbar a la part baixa del respatller i el coll al reposacaps. Les cames han d’estar rectes i soltes i les mans sobre els reposabraços.
 2. Activem el sistema reclinable per elevar els peus i baixar el suport fins a adquirir la postura desitjada. En cas de ser una butaca reclinable amb sistema de massatge, la qual activem si ens ve de gust.
 3. Ens relaxem i ens posem a descansar.

 

Tipus de butaques reclinables

En primer lloc, hem de distingir dos tipus de butaques reclinables en funció del seu sistema de funcionament:

 1. Butaca reclinable manual: compta amb una palanca en un lateral que serveix per baixar el suport fent pressió amb l’esquena i amb una altra per fer el mateix amb el reposapeus.
 2. Butaca reclinable elèctrica: també anomenada butaca reclinable automàtica. Disposen d’un comandament a distància o panell de control integrat en la seva estructura que permet ajustar la posició del suport i del reposapeus. Molts inclouen programes ajustables.

Ara bé, també podem diferenciar diferents tipus de butaques reclinables en funció del nombre de places que posseeixi (individual, doble, triple…) i del seu disseny i funcionalitat:

 1. Butaca reclinable Rocker: o cadira balancí. No només permet reposar el suport i elevar la seva reposapeus, sinó que també disposa d’una base corbada per balancejar-se. Sens dubte, aquest és la butaca reclinable recomanada per a persones amb insomni i per a mares en període de lactància ja que el moviment que realitza indueix a la son i a la relaxació de el nadó.
 2. Butaca reclinable de paret o Wall-hugger: ocupa molt poc espai. Pot col·locar-se prop de la paret ja que, a l’reclinar, el seient es mou cap endavant. Són els millors butaques reclinables per a salons petits.
 3. Butaca reclinable amb elevador: disposa d’un sistema motoritzat que eleva el seient per facilitar a l’usuari que s’aixequi. El seu ús es recomana per a persones amb problemes als genolls.
 4. Butaca reclinable de massatge: també anomenat butaca relax. Disposa en el respatller, al seient i al reposapeus d’un sistema que realitza un agradable massatge sobre la pell i la musculatura. Ideal per alliberar tensions i estrès després de fer esport o tenir un llarg dia de treball.

 

Aporten algun benefici les butaques d’aquest tipus?

Fins i tot les butaques reclinables barats ofereixen una sèrie de beneficis inqüestionables:

 • Reducció de el dolor muscular: sobretot, a la zona de les espatlles, el coll i el conjunt de l’esquena, que sol ser ocasionat per l’excés de tensió a la musculatura (carregar objectes pesats, passar molt temps assegut davant l’ordinador, embaràs , etc.). Una simple butaca butaca reclinable reparteix adequadament la pressió del pes corporal gràcies a les seves formes ergonòmiques i alleuja aquestes molèsties.
 • Alleugeriment de l’estrès: que sol donar lloc a migranyes, cefalees tensionals, sensació d’esgotament i dolor cervical. Està demostrat que seure en posició d’entre 120º i 180º ajuda a reduir-lo.
 • Menys dolor articular: aquest tipus de seients alleugen la pressió de les articulacions i les col·loquen en un angle adequat, el que redueix la seva rigidesa i inflor. Per això, els millors butaques reclinables es recomanen per a persones amb artritis.
 • Millora de la circulació sanguínia: la gravetat exerceix una influència negativa sobre el flux sanguini. Amb el pas dels anys, li costa més pujar des dels peus fins al cor de nou, motiu pel qual les extremitats solen inflar. Les butaques reclinables fan possible una postura que facilita que la sang flueixi amb normalitat.

 

Butaca convencional vs butaca reclinable. Quina triar?

Molts usuaris, a l’hora de moblar el seu saló, jardí o terrassa, es pregunten si els convé comprar una butaca reclinable o un de convencional. La resposta és senzilla. Si el pressupost ho permet i disposen d’espai suficient, les butaques reclinables els van a oferir un grau de confort inabastable per les butaques normals. Tampoc tenen res a envejar en termes de disseny.

 

Quin tipus de material triar a la butaca?

En primer terme, podem trobar butaques reclinables amb entapissats dels següents materials:

 1. Tela antitaques: l’opció preferida dels usuaris en l’actualitat. Un sofà reclinable entapissat en tela antitaques brinda la frescor del cotó però, alhora, elimina el problema que s’embruti ràpidament. Es neteja només amb usar un drap humit i sabó neutre.
 2. Pell natural: requereix de cert manteniment ja que hem hidratar amb assiduïtat amb cremes específiques. Els seus principals problemes són el preu, que resulta bastant elevat, i la durabilitat.
 3. Cotó: és un material durador i fresc que destaca per la seva transpirabilitat. No obstant això, encongeix quan ho rentem.
 4. Pell sintètica: resulta molt fàcil de netejar, però dóna molta calor quan estem asseguts. Si alguna vegada hem tingut un sofà de skay, ho sabrem bé.

 

Espais òptims per posar una butaca reclinable

Generalment, podem col·locar butaques reclinables en aquests espais de la llar:

 • Exterior: aquí parlem de butaques reclinables per a terrassa i per a jardí. Evidentment, han de comptar amb un entapissat en teixits impermeables i especialment resistents a el sol, a el fred i a la calor.
 • Interior: en aquest cas, ens referim a butaques reclinables per al saló i el dormitori. Hi ha una major varietat de dissenys i teixits.

 

He de fer-li un manteniment especial?

La resposta és sí:

 1. Lubricació dels components mecànics: s’ha de fer, al menys, un cop a l’any. En molts casos, és recomanable trucar a el servei tècnic perquè ho faci ja que es requereix desmuntar el mecanisme i netejar amb productes especials.
 2. Neteja de la tapisseria: òbviament, dependrà de el teixit utilitzat:
 • Teles antitaques: només cal un drap humit i sabó neutre per eliminar la brutícia.
 • Cotó: és un teixit rentable a mà i a màquina en molts casos. No obstant això, mai s’ha d’utilitzar sobre ell aigua calenta ni centrifugats per evitar que encongeixi i es deteriori.
 • Pell sintètica: es pot netejar fàcilment amb una esponja humida i amb sabons i detergents de gairebé qualsevol tipus sempre que no siguin abrasius.
 • Pell natural: les butaques reclinables de cuir requereixen d’una neteja acurada utilitzant draps de microfibra i productes específics que s’hidratin i nodreixin la pell. També cal eixugar-los a consciència tot just acabar de netejar-los.

 

Per què posar-li fundes a les butaques?

Dins d’aquesta comparativa de butaques reclinables ens hem trobat amb molts usuaris que dubten de si posar-los funda o no. Aquests són alguns motius pels que sí fer-ho:

 1. Hi ha fundes de tots els estils: no ens costarà trobar una adequada per als nostres gustos i que es combini a la perfecció amb la resta de la decoració.
 2. Renovarà l’estètica de sofà: el deteriorament de la tapisseria és la principal raó per la qual els espanyols canvien de sofà. No obstant això, usant una funda, és possible donar-li una segona vida útil si el encoixinat encara es troba en bones condicions.
 3. Neteja més senzilla: les fundes es netegen més fàcilment que els entapissats de les butaques reclinables.
 4. Sense por a les males olors: aquest és un veritable problema si es produeix directament en el entapissat de sofà. No obstant això, si passa a les fundes, només s’han de treure i rentar.
 5. Una butaca sempre com a nou: les fundes són bastant barates. Podem tenir una diferent per a l’estiu i per l’hivern o substituir-les sense fer una gran inversió quan vulguem.
 6. Major protecció: els nens i els animals domèstics poden esgarrapar el tapissat i provocar el seu deteriorament prematur. Amb una funda, aquest problema desapareix.

 

Qui pot utilitzar les butaques reclinables?

Qualsevol persona pot gaudir dels seus beneficis sense importar la seva edat. De fet, hi butaques reclinables per a nens, adults, gent gran, etc. No obstant això, els que més aprofiten els seus avantatges són els següents subjectes:

 • Persones amb problemes en les articulacions.
 • Mares en període de lactància.
 • Esportistes.
 • Treballadors que pateixen altes dosis d’estrès diàriament.
 • Persones amb problemes de cefalees tensionals i migranyes.
 • Homes i dones amb problemes circulatoris.
 • Persones amb insomni.

És beneficiós utilitzar una butaca reclinable mentre es dóna lactància?

Segons les opinions en butaques reclinables de mares que donen el pit als seus fills analitzades aquí i tenint en compte les opinions d’experts en la matèria, si. Aquests són els principals motius:

 • La dona pot adoptar una posició còmoda i adequada per subjectar a el nadó mentre li dóna el pit. Això és especialment evident en el cas de les butaques reclinables amb reposapeus extensible.
 • Es prevenen eficaçment dolors d’esquena deguts a subjectar a el nadó en braços durant força temps diverses vegades a el dia.
 • Aquesta comoditat de la mare és percebuda també pel nadó, que es mostra més tranquil.
 • Aquells butaques reclinables que inclouen funció de balancí ajuden a el nadó a agafar el son més fàcilment.

Aprofita tot el que aquí t’hem explicat i posa una butaca reclinable en la teva vida i descobreix un nou univers de relax i confort a casa teva.