El Clínic és el millor hospital d’Espanya i entra en el rànquing mundial

L’Hospital Clínic és el centre sanitari més ben valorat de tot l’estat espanyol i la revista Newsweek també el situa en les posicions més privilegiades del rànquing, a la posició número 21. Aquesta classificació s’ha fet a través d’una investigació global de dades de Statista, la plataforma empresarial més reconeguda arreu del món, i la Junta d’Experts Globals, un organisme independent que examina la qualitat i el projecte de Statista. Per ser estrictes amb les dades, registra contínuament noves fonts de dades i millores en els algorismes de puntuació. També es té en compte l’opinió d’experts com David Bates, professor de tecnologia a la Universitat de Harvard.

La classificació general l’encapçalen la Clínica Mayo de Nova York, l’Hospital Cleveland d’Ohio i el General de Massachusetts a Boston, tots tres ubicats als Estats Units. El primer europeu és l’alemany Charité de Berlín, en cinquena posició. El Clínic és el primer de l’estat espanyol que hi apareix, i vint posicions per sota, en la número 41, torna a haver-hi un altre, la Paz de Madrid, i en el número 49, l’Hospital Universitari de Navarra.

Fora de les primeres 50 posicions, també es té en compte l’Hospital Vall d’Hebron com un dels cent més ben posicionats, tot i que a partir del número 50 la classificació ja no es fa per rànquing sinó alfabèticament. En aquest estudi s’han tingut en compte molts aspectes. Un dels més importants és el nombre de llits hospitalaris, tot i que no és definitiu. A tall d’exemple, Vall d’Hebron compta amb 1.315 llits mentre que el Clínic, el més ben considerat, tan sols en té 844.

 

Rànquing estatal

Malgrat que no apareixen tots els hospitals espanyols al rànquing internacional, l’estudi també fa classificacions per països. A l’estat espanyol, els catalans són referents i comparteixen lideratge amb els madrilenys. Als anteriorment citats cal afegir-hi el Sant Pau, Bellvitge, Quirón Dexeus, la Teknon, el Sagrat Cor, el del Mar, General de Catalunya a Sant Cugat, Sant Rafael, Trias i Pujol de Badalona, Sant Joan de Déu de Manresa, l’Hospital de Barcelona i Sant Joan de Déu a Sant Boi de Llobregat. En aquest ordre decreixent dels catalans cal tenir en compte que s’intercalen altres hospitals de la resta de l’estat espanyol.

Pel que fa a la classificació per especialitats, tan sols en trobem un a tot l’estat: el Complejo Hospitalario Universitario Insular – Materno Infantil de Las Palmas de Gran Canària. Aquest destaca en l’àmbit de la ginecologia i la maternitat.

 

Font: EL NACIONAL