Girona acull una marató de vacunació sense cita prèvia fins al 29 de juny

A la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Roses, Torroella de Montgrí, Lloret de Mar, l’Escala i Tossa de Mar

Aquesta iniciativa ja es va realitzar a la Bisbal i va augmentar un 30% la taxa de vacunació dels veïns en un dia

 

Des d’aquesta setmana i fins al 29 de juny, set municipis de la regió sanitària de Girona acolliran 12 jornades de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia, segons ha informat la Conselleria de Salut aquest dimecres en un comunicat. Serà a les localitats de la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Roses, Torroella de Montgrí, Lloret de Mar, l’Escala i Tossa de Mar. L’objectiu d’aquesta Marató de Vacunació és «continuar avançant en la campanya i facilitar l’accés de la ciutadania a la vacuna contra la Covid-19», segons Salut.

Hi podran participar les persones que formen part dels col·lectius que ja s’estan vacunat (els de 45 anys per amunt), que no hagin rebut encara la primera dosi i que pertanyin a la regió sanitària en la qual es desenvolupa l’acció. A més, tampoc podran tenir cap cita programada en un altre punt de vacunació ni haver passat la Covid-19 en els últims sis mesos. Les persones hauran de presentar-se en el punt de vacunació corresponent i identificar-se amb la targeta sanitària o document acreditatiu.

La Marató de Vacunació sense cita prèvia es desenvoluparà de la següent manera:

 

Roses (punt de vacunació del Mercat Municipal):

Dissabte 12 de juny
Dirigit a persones d’entre 45 i 59 anys i més grans de 69 anys
Horari: de 8.30 a 18 hores
L’ABS de Roses inclou també les poblacions de Cadaqués, Castelló d’Empúries, Palau-saverdera i Pau

Torroella de Montgrí (Pavelló Esportiu Municipal de Torroella):

15 i 17 de juny
Dirigit al grup de 45-59 anys
Horari: de 9.30 a 19 hores
Dirigit al conjunt de les poblacions de l’ABS: Torroella de Montgrí, Fontanilles, Gualta, Jafre, la Tallada d’Empordà, Serra de Daró, Ullà i Verges

La Bisbal d’Empordà (punt de vacunació del Pavelló Firal):

18 i 21 de juny
Col·lectiu d’entre 45 i 49 anys.
Horari: de 8.30 a 19 hores
Dirigit al conjunt de les poblacions de l’ABS: La Bisbal d’Empordà, Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Foixà, Palau-sator, Parlavà, Rupià, Ultramort, Ullastret i Vulpellac

Palafrugell (Pavelló Annex del Poliesportiu):

21, 22 i 29 de juny
Col·lectiu 45-49 anys
Horari: de 8.30 a 19 hores
Dirigit al conjunt de les poblacions de l’ABS: Palafrugell, Begur, Mont-ras, Pals, Regencós i Torrent

En el cas de l’Escala, la Marató de Vacunació s’està desenvolupant al llarg d’aquest dimecres 9 de juny per franges horàries i segons grups d’edat a la Sala Polivalent Municipal. Aquesta tarda, de 17.30 a 18.30 hores, estarà obert l’espai per al grup de 60 a 69 anys. Es tracta de la segona experiència sense cita prèvia en aquesta ABS. La primera jornada sense cita es va organitzar el passat 2 de juny, estava dirigida al grup 50-59 anys i va permetre administrar 238 primeres dosis.

Finalment, a Tossa i Lloret de Mar, la vacunació sense cita es realitzarà el 15 i el 17 de juny, respectivament, en torns de matí i tarda i s’està treballant per definir la resta de detalls.

La primera experiència de Marató de Vacunació sense cita la va realitzar l’equip dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) a la Bisbal el passat 26 de maig i davant els bons resultats obtinguts s’ha decidit repetir-hi la iniciativa i ampliar-la també a altres municipis.

Durant aquella jornada es van vacunar 642 persones de la franja 50-59 anys, fet que va permetre augmentar la cobertu

 

Font: EL PERIÓDICO