Les butaques reclinables elèctriques són cada vegada més populars a tot el món

La quota de mercat està creixent sobretot a Europa

La vida cada vegada és més agitada i accelerada, i l’estrès pot, en determinades circumstàncies, donar lloc a problemes de salut físics i psíquics. Alhora, cada vegada hi ha més consciència de com és d’important portar una vida sana per contrarestar aquests efectes negatius, que poden ser des de mals d’esquena o de cap fins a hipertensió. En aquest context, les butaques reclinables ofereixen una manera senzilla i ideal de reduir l’estrès diari i de relaxar-se quotidianament.

Les butaques reclinables són seients entapissats proveïts d’un respatller ajustable que permeten a l’usuari asseure’s en una posició ergonòmica. També poden tenir suport ajustable per a les cames, reposacaps i reposabraços, a més d’un suport lumbar integrat. Alguns d’aquestes butaques de descans tenen funcions addicionals com ara motors de massatge, estació de recàrrega USB o altaveus bluetooth. Aquests seients ofereixen diversos avantatges per a la salut, ja que ajuden a mitigar els dolors d’esquena, reduir l’estrès, alleujar els dolors a les articulacions, minimitzar la pressió del cor i els pulmons i millorar la circulació, a més de contribuir a la relaxació.

La creixent demanda de butaques reclinables es pot atribuir, a més d’aquests avantatges, a la preferència creixent dels consumidors per mobles de confort i luxe d’alta qualitat. Amèrica del Nord, i sobretot els Estats Units, és la regió amb el volum total més gran de vendes de butaques reclinables i la seva quota de mercat és de 1.165 milions de dòlars. Mentre que el mercat asiàtic també està en auge, a Europa especialment es registra un fort augment del volum de vendes de les butaques de descans d’ajust elèctric, amb un valor de 1.067 milions de dòlars. Els pronòstics auguren que aquesta tendència del mercat continuarà durant els propers anys.

Tot i això, els clients finals d’aquest tipus de mobles de seient luxosos i confortables no només estan interessats en els seus avantatges per a la salut. Per satisfer els requisits estrictes d’aquests usuaris, les butaques reclinables i ajustables modernes han de tenir també un disseny visualment atractiu. A més, la tecnologia integrada en aquests ha de ser extremadament flexible i compatible amb els avenços més recents.