Llits articulats elèctrics, no només per a gent gran

L’ús de llits elèctrics amb somier articulat és habitual per afavorir el descans de persones que tenen una mobilitat reduïda, com ara grans, discapacitats o persones en període de convalescència que s’estan recuperant d’una lesió o malaltia.

Aquestes persones es veuen obligades a passar diverses hores al dia al llit. Per això, per prevenir lesions a causa de la manca de mobilitat com les temudes úlceres per pressió, conegudes com a escares, cal que la persona enllitat canviï de postura cada cert temps de forma progressiva.

En el cas de pacients de la mobilitat dels quals està molt limitada com a persones grans i discapacitades a causa de la malaltia, l’ús de llits elèctrics amb somier articulat sol anar acompanyat de matalassos antiescares la superfície dels quals està dissenyada per repartir tot el pes del cos eliminant els punts de pressió causants de les escares.

Si bé, l’ús d’un llit articulat elèctric no només és recomanable per a gent gran, convalescent, discapacitat, etc.; sinó que afavoreix el descans de persones que pateixen problemes d’esquena, molèsties que solen agreujar-se a l’hora de dormir, perjudicant la qualitat del descans.

De la mateixa manera, aquests llits reclinables en diverses posicions també estan recomanats per a persones que presenten problemes respiratoris o de circulació.

D’altra banda, el confort i comoditat que ofereixen aquests llits amb somier articulat ha fet que a poc a poc s’hagin deixat de considerar els somiers i llits articulats com una cosa “hospitalària” o purament sanitària en favor d’entendre’s com un element de més confort .

Per això, aquests llits elèctrics són cada vegada més populars entre altres grups de persones que, a priori, no pateixen problemes d’esquena, circulació, respiratoris o de mobilitat, ja que el disseny ergonòmic dels somiers articulats i la possibilitat de canviar de posició fàcilment fa que el seu ús estigui recomanat per a aquelles persones que passen diverses hores al llit ja sigui devorant llibres o estudiant, per exemple, per a unes oposicions.

Per descomptat, aquests llits són ideals també per a «sèrie-addictes», cinèfils, etc.; o persones a qui els agrada veure la televisió tombades còmodament en un llit.

 

Beneficis dels llits elèctrics amb somier articulat

És possible adoptar diverses posicions
En disposar de diverses zones d’articulació o plànols, l’usuari o el cuidador pot regular la posició del cos per aconseguir la desitjada. Per exemple, les cames enlaire, posició inclinada del pla de tronc, etc.

Eviten l’aparició de males olors al matalàs
L’estructura de làmines del somier afavoreix la circulació de l’aire entre aquest i el matalàs evitant-ne el sobreescalfament així com l’aparició de males olors.

Alleugeriment de la zona lumbar
El disseny ergonòmic possibilita adoptar una posició més natural mentre llegim o veiem la tele evitant, per exemple, que la zona lumbar de l’usuari estigui tensió.

Estructura reforçada
Els somiers articulats tenen una estructura reforçada per suportar millor el pes de les diferents zones del cos com el cap, la zona lumbar o les cames i els peus.

Prevé les escares i millora la circulació sanguínia
El seu ús combinat amb matalassos viscolàtics antiescares preveu l’aparició d’aquestes lesions a la pell de l’usuari en repartir el pes del seu cos homogèniament alhora que millora el flux i la circulació sanguínia.

Afavoreix la respiració
D’altra banda, la possibilitat de mantenir inclinat el nostre cos respecte al pla horitzontal afavoreix la respiració i és molt recomanable per a persones amb problemes d’asma o altres problemes respiratoris.

Alleugereix problemes gàstrics
De la mateixa manera, aquelles persones que pateixen gastritis o malaltia del reflux gastroesofàgic (reflux àcid) poden veure alleujats en part els símptomes amb aquests llits.

En definitiva, tant si ets la persona responsable de tenir cura d’un adult gran amb problemes de mobilitat, un pacient convalescent o t’agrada llegir o veure la televisió al llit, comprar un llit elèctric amb sommier articulat és una opció que hauries de considerar per prevenir problemes d’esquena, rascades, ulceràs per pressió o escares, o simplement per gaudir d’una comoditat i confort més grans.