Madrid i Barcelona copen el rànquing dels millors hospitals d’Espanya

Cinc centres hospitalaris madrilenys i quatre barcelonins lideren el top 10 de l’Índex d’Excel·lència Hospitalària d’aquest any

La Fundación Jiménez Díaz de Madrid torna a repetir per cinquè any consecutiu com el millor hospital d’Espanya, segons l’Índex d’Excel·lència Hospitalària, IEH 2019.

L’Hospital Clínic de Barcelona recupera la segona posició que ja havia ocupat en les edicions de l’IEH 2017 i IEH 2016, mentre que l’Hospital Universitario La Paz descendeix al tercer lloc. Destaca també l’ascens de l’Hospital Gregorio Marañón que puja dues posicions per situar-se en el quart lloc del top 10.

En la cinquena plaça se situa l’Hospital Quirónsalud Madrid, a la sisena l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i en la setena el madrileny Hospital Universitario Clínico San Carlos.

L’Hospital Universitari i Politècnic de València, com ja va passar el 2017, torna a entrar al top 10 dels millors hospitals, passant de l’onzena a la vuitena posició. El centre valencià és l’únic hospital del top 10 que no pertany a Madrid i Catalunya, que amb cinc i quatre hospitals respectivament, copen les primeres deu posicions del rànquing. Així, en novè lloc destaca el centre mèdic barceloní Teknon i l’Hospital Quirónsalud Barcelona, ​​en desena posició.

Aquests són els 10 millors hospitals, segons l’IEH 2019:

1. Fundación Jiménez Díaz (Madrid)
2. Hospital Clínic (Barcelona)
3. Hospital Universitario La Paz (Madrid)
4. Hospital Gregorio Marañón (Madrid)
5. Hospital QuirónSalud (Madrid)
6. Hospital Vall d’Hebron (Barcelona)
7. Hospital Universitario San Carlos (Madrid)
8. Hospital Politècnic La Fe (València)
9. Centre Mèdic Teknon (Barcelona)
10. Hospital QuirónSalud (Barcelona)

L’Instituto Coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada ha publicat aquest dijous la cinquena edició de l’IEH 2019. Aquest índex, elaborat amb enquestes a prop de 2.000 professionals de la salut a tot Espanya, mesura l’excel·lència en base als resultats i percepcions dels professionals que treballen en els centres o en el seu entorn.

Els impulsors del rànquing destaquen que l’índex se centra en la qualitat i valoració dels serveis de diferents centres, com l’atenció personalitzada o l’eficiència dels recursos.

Font: LA VANGUARDIA