Per què incloure aquests aliments en l’esmorzar és tan saludable

Un esmorzar nutritiu i ben equilibrat és una bona font d’energia que ens pot ajudar a millorar el nostre rendiment cognitiu i concentració al llarg del matí fins a l’hora del dinar. Però és important saber elegir quin tipus d’aliments hauríem d’incloure per assegurar-nos una ingesta adequada i uns nutrients necessaris. Els següents són alguns d’aquests aliments que podem acostumar a prendre quan ens aixequem.

 

Ous

Són molts els estudis que han demostrat que prendre ous en l’esmorzar augmenta la sensació de sacietat, redueix la ingesta de calories al següent àpat i ajuda a mantenir constants els nivells de sucre en sang i insulina. Però és que a més contenen els aminoàcids necessaris per a una bona funció cerebral. A més, els rovells d’ou contenen luteïna i zeaxantina, dos antioxidants que ajuden a prevenir trastorns oculars com cataractes i degeneració macular.

 

Iogurt grec

A més de ser cremós, deliciós i nutritiu, el iogurt grec suposa una bona font de probiòtics com els bifidobacteris, que ajuden que el nostre intestí es mantingui saludable. A més, és ric en proteïnes, la qual cosa ajuda a reduir la gana, que comporta a afavorir que es pugui perdre pes.

 

Civada

És la millor opció d’esmorzar per als amants dels cereals. Conté una fibra única anomenada betaglucano de civada, que aporta beneficis per a la salut com la reducció del colesterol dolent. Provoca sensació de sacietat i és rica en antioxidants, que mantenen l’adequada funció del cor i ajuden a disminuir la pressió arterial.

 

Llavors de xia

Les llavors de xia són extremadament nutritives i una de les millors fonts de fibra que existeixen. A més, és una fibra viscosa, que absorbeix aigua, augmentant el volum d’aliments que es mou a través del tracte digestiu i ajudant-nos a una correcta funció intestinal. Així mateix, redueixen el marcador inflamatori CRP en un 40%, un indicador de risc de malaltia cardíaca.

 

Fruits vermells

Els nabius, gerds, maduixes i mores són aliments molt adequats per esmorzar. Tenen menys sucre que la majoria de les fruites, però més fibra i menys calories. També contenen antioxidants anomenats antocianines, que protegeixen el cor i poden ajudar-lo a envellir millor. Eviten que el colesterol en sang es rovelli i mantenen saludables les cèl·lules que recobreixen els vasos sanguinis.

 

Te verd

És una de les begudes més recomanables que existeix. Conté cafeïna, que milloren l’estat d’alerta i l’estat d’ànim, a més d’augmentar la taxa metabòlica. Així mateix, pot ser especialment útil contra la diabetis, ja que redueix els nivells d’insulina i sucre a la sang. També conté un antioxidant conegut com EGCG, que ajuda a protegir la funció del cervell i el sistema nerviós.

 

Mató

Té un alt contingut de proteïnes, el que augmenta el metabolisme, produeix sensació de sacietat i redueix els nivells de l’hormona de la gana, la grelina. A més, conté àcid linoleic conjugat, que pot promoure la pèrdua de pes, augmentant la taxa metabòlica.

 

Font: EL NACIONAL