Quins són els beneficis dels llits articulats elèctrics per a la gent gran?

Normalment, vinculem aquest tipus de llits a les habitacions d’un hospital. No obstant això, són moltes les persones que, per motius de salut i comoditat, adquireixen el seu propi model per gaudir dels seus avantatges també a la llar. Com bé és sabut, els llits articulats elèctrics estan composats per un somier de làmines i un matalàs més flexible que s’adapta a tot tipus de moviments. A més, aquesta flexibilitat també fa referència a les diferents posicions que pot adoptar l’estructura.

Així, gràcies al motor elèctric que li dóna aquesta mobilitat, el pacient pot modular la inclinació del cap i les cames, fer que el matalàs sigui molt més alt o establir la postura més confortable per la seva esquena, per exemple. No obstant això, la seva utilitat no es basa únicament en el benestar de l’individu, aquesta funció també pot tenir un impacte molt positiu en l’organisme. Quins són els principals beneficis de dormir en un llit articulat?

Com hem vist anteriorment, l’esquena és una de les zones més recompensades per aquest sistema, ja que prevé problemes tan comuns en la gent gran com el dolor lumbar, les molèsties pròpies de l’artritis, la tensió de coll i les espatlles o la inflor de les extremitats inferiors. Afortunadament, hi ha molts més avantatges:

 

  • Al tenir la possibilitat de dormir una mica incorporat, les persones que pateixen atacs d’asma o reflux gàstric amb assiduïtat veuran com el seu descans és molt més plaent i els símptomes menys intensos.
  • Els llits articulats elèctrics també milloren la circulació sanguínia i redueixen la pressió arterial en les cames i la resta d’articulacions del cos. El motiu? La distribució del pes corporal és més adequada.
  • Així mateix, al poder mantenir la curvatura natural de la columna vertebral, les molèsties nocturnes poden desaparèixer gairebé del tot, millorant la qualitat de la son.
  • Ja allunyats dels problemes de salut, els llits articulats elèctrics proporcionen al pacient major independència, autonomia i seguretat, el que al seu torn afavoreix la seva autoestima i estat d’ànim, fonamentals per a la seva recuperació.
  • En el cas que el pacient rebi ajuda d’un infermer o cuidador, aquest sistema els facilita la seva tasca, sobretot a l’hora de col·locar o canviar la roba de llit, rentar el malalt o alimentar-lo.