Tipus de lliteres elèctriques i hidràuliques per a massatges. Quina és la millor opció?

Els diferents tipus de lliteres per a massatges donen diferents resultats perquè influeixen en la comoditat de client. I, a més, també a la de l’esteticista. Cal tenir clar l’ús que se li va a donar per decantar-se per una o altra.

Diferents tipus de lliteres
Les lliteres es poden classificar entre les que canvien d’ubicació o no i les que es regulen en diferent posició.

Lliteres fixes
Aquest tipus de lliteres s’ha de mantenir sempre al seu lloc. El pes mitjà és de 15kg, un més elevat que altres i sempre està desplegada. Són les més estables i resistents, per la qual cosa no es tindrà cap problema i són més duradores. La postura en què estan és de semi inclinació de l’esquena, encara que es poden servir tant cap per amunt com cap per avall. Tot depèn del coixí que es faci servir.

Lliteres plegables portàtils
Són més lleugeres i d’alumini, plàstic o fusta. Es poden moure en l’espai o portar amb si per fer els massatges en una altra ubicació que no sigui la clínica. Ho tenen tot i són molt versàtils. Es poden usar fins i tot a la mateixa clínica si no hi ha molt espai. És un dels tipus de lliteres que més es recomana tenir per la seva versatilitat.

Lliteres multiposturals
Es pleguen fins a aconseguir nou posicions diferents. Són perfectes per als massatges esportius ja que es pot centrar en un múscul concret a poder moure-la diverses vegades. Són ideals per a sessions curtes de fisioteràpia. Tot i que les que tinguin encoixinat doble es poden usar durant més temps. Aquestes també són bones per a tractaments d’aromateràpia i musicoteràpia i relaxació, ja que es pot estar en la postura perfecta.

Lliteres hidràuliques
Aquest és un dels tipus de lliteres més còmodes per als massatges, ja que es pot regular l’altura de la mateixa i la inclinació. Per augmentar-la, s’acciona una palanca de peu diverses vegades. Per baixar-la, s’aixeca la palanca.
El seu major avantatge és que les lliteres hidràuliques no necessiten electricitat per moure’s. El seu manteniment consisteix a greixar les peces mòbils per evitar que es freguin. No necessita d’un professional per a això. Qualsevol pot fer-ho.

Lliteres elèctriques
Les lliteres elèctriques necessiten una font d’alimentació i un major manteniment que qualsevol altra. Tenen un motor i sensors per moure.
Per utilitzar disposen de comandament de peu o de mà (depenent de el model) per poder pujar o baixar la llitera segons la necessitat tant de l’professional com de client.
També poden comptar amb un mecanisme d’elevació que està al voltant de la llitera i fa més fàcil que el client pugi a sobre. És important per a aquells que tenen mobilitat reduïda i van a fisioteràpia per alleujar dolors musculars. És un dels tipus de lliteres més complets però també més costosa.