Vall d’Hebron assaja un fàrmac per a l’artritis en pacients amb Covid-19 greus

La capacitat de resposta immune antiinflamatòria del sarilumab (Kevzara) pot ser que pugui aturar la síndrome de dificultat respiratòria aguda dels pacients

 

L’Hospital Vall d’Hebron ha inclòs aquest dilluns el primer pacient de Catalunya amb Covid-19 en un assaig clínic internacional. Aquest estudi està relacionat amb un fàrmac indicat per tractar l’artritis reumatoide i que pot ser que pugui ajudar a aturar la síndrome de dificultat respiratòria aguda que causa el coronavirus.

Segons ha informat l’hospital, es tracta d’un assaig clínic amb el medicament sarilumab en fase 2 i 3 que s’està duent a terme en diferents hospitals d’Espanya, Itàlia, Alemanya, França, el Canadà, Rússia i els Estats Units.

El fàrmac que s’utilitza, sarilumab (Kevzara), està indicat per a l’artritis reumatoide, i la seva capacitat de resposta immune antiinflamatòria pot ser que sigui útil per aturar la síndrome de dificultat respiratòria aguda observada en pacients amb infecció greu per Covid-19, segons els metges de Vall d’Hebron.

Font: EL PERIÓDICO