Aspectes que cal tenir en compte a l’hora d’escollir una grua elèctrica per al domicili d’un pacient

Les grues domiciliàries són indispensables per al tractament de les afeccions del pacient.

 

Hi ha persones que per una lesió, edat o patologia no es poden moure amb facilitat, en aquests casos pot ser necessari utilitzar alguns mecanismes que els ajudin tant a moure’s com a traslladar-se.

En cas que per motiu d’una discapacitat, les tasques bàsiques com la neteja personal o la mobilitat es vegin compromeses, es requereix una sèrie de cures específiques que facilitin el dia a dia d’aquestes persones.

Les grues per a domicili són pràcticament imprescindibles per als cuidadors dels qui necessiten una ajuda extra, per la qual cosa en fan ús constantment.

Quina és la grua millor per a la llar d’un pacient?
Les grues domiciliàries són indispensables per al tractament de les afeccions d’un pacient, facilitar els canvis de postura, la higiene diària, l’alimentació i qualsevol altra circumstància en què els cuidadors hagin de moure el pacient. Gràcies a aquesta eina, no cal fer servir la força física, sent de gran ajuda tant per a la persona incapacitada com per als qui l’han de cuidar, evitant lesions o accidents com caigudes.

En cas que sigui necessari fer servir una grua domèstica, és important tenir en compte una sèrie de factors per trobar la més adequada:

Espai de la casa
Aquest tipus d’eines són força grans, per la qual cosa cal tenir en compte la mida de l’habitatge per triar el model correcte. Si la casa disposa de portes amples es pot escollir una grua de trasllat, si es disposa d’un espai reduït, el millor és una grua de sostre.

 

Les tasques per a les quals es farà servir la grua per a domicili determinen el tipus de model més adequat.

 

Mobilitat del pacient
Un dels criteris a tenir en compte és el pes i mobilitat de la persona que utilitzarà la grua, òbviament no és el mateix haver de traslladar una persona petita que algú que pateix obesitat. En funció d’aquests factors, pot ser més convenient una grua elèctrica que una manual, a més, és important fixar-se en el pes màxim que pot suportar perquè un excés de quilos no impedeixi un funcionament correcte.

Ús de la grua elèctrica
Les tasques per a les quals es farà servir la grua per a domicili també determinen el tipus de model més adequat. Si l’ús quotidià que se li donarà és per canviar bolquers, el més recomanable és una grua de bipedestació. En cas que es necessiti per traslladar el pacient d’una habitació a una altra, és millor comptar amb una grua de trasllat.

 

Un altre dels aspectes importants a l’hora de prendre la millor decisió és saber si necessites que el penjador de la grua arribi fins a terra.

 

El penjador de la grua
Un altre dels aspectes importants a l’hora de prendre la millor decisió és saber si necessites que el penjador de la grua arribi fins a terra. Aquesta funcionalitat és molt útil en el cas que la persona amb mobilitat reduïda caigui i se li hagi de col·locar l’arnès estant a terra, cosa que és important si el cuidador no té la capacitat d’incorporar-la i col·locar-la en un llit o una cadira.

Aquest és un punt molt important ja que si el pacient cau o si passa algun tipus d’accident puguem posar l’arnès des del terra si no tenim prou força per col·locar la persona en una cadira o llit.