Cinc consells per triar llits articulats elèctrics

Tots relacionem la compra d’un llit articulat amb els motius de salut i encara que és cert que aquest tipus de llit té un ampli ús tant hospitalari com a domiciliari, encara avui a Espanya, molta gent creu que els llits articulats estan dirigits només a hospitals, persones malalts o ancians, la veritat és que avui dia els llits articulats cada dia són més presents a la llar com un element més de confort.

Els llits articulats elèctrics aporten un plus al dormitori que ens permet realitzar algunes accions quotidianes com llegir al llit, veure la televisió o utilitzar l’ordinador, amb més confort. Una cosa molt recomanable per a persones que tenen feines on passen moltes hores dempeus, amb una gran activitat física o amb problemes d’esquena.

Aquests són els cinc consells perquè puguis triar entre els millors llits articulats elèctrics del mercat:

1 – EL TIPUS DE BASTIDOR
Els bastidors solen ser de dos tipus: metàl·lics o de fusta. Els bastidors de fusta són més estètics i adequats per a persones que cerquin productes naturals. L’entapissat dels bastidors, disponible en gairebé totes les marques, contribueix a reduir la sensació de fredor al dormitori.

2 – LES LÀMINES
Les làmines són l’ànima del llit elèctric. Per això és imprescindible pensar que a major nombre de làmines més suport. Per la mateixa raó, són molt recomanables els somiers multi làmines, que encara que són més cars, ofereixen millors prestacions. A més, hem de tenir en compte el material de les làmines, que ha de ser de pollancre o de faig.

3 – ELS TACS
Els tacs són els elements que sostenen les làmines del somier i són molt importants perquè afecten l’adaptabilitat del matalàs. Encara que existeixen fixos, els tacs han de ser basculants i flexibles perquè s’adaptin millor al nostre matalàs i per tant ens proporcionin més confort.

4 – EL TIPUS D’ACCIONAMENT
Els llits articulats elèctrics poden tenir diferents tipus d’accionaments. La majoria regulen l’alçada del llit respecte al terra, cosa molt útil a l’hora d’aixecar-se i ficar-se al llit. A més, podràs trobar-les amb mecanismes pensats per inclinar el llit en diferents angles: aixecar els peus mentre estàs estirat per sobre de la línia del cor, cosa que afavoreix la circulació, o plegar-se en forma de pont per estirar o arquejar l’esquena.

La majoria vénen amb un comandament que genera l?accionament. Aquest comandament pot ser simple, en el cas dels llits que només compten amb elevador vertical o una mica més complex per manejar les diferents opcions que hem comentat entre d’altres.

5 – EL MOTOR
És el cor del llit. El motor elèctric permet modificar la configuració de lestructura del llit des de les diferents modulacions. Pot estar dotat de la pròpia consola de moviment, generalment ubicada al lateral del llit a l’abast de l’usuari o obeir les indicacions del comandament d’accionament a distància.

És molt important triar un llit amb un motor amb capacitat suficient per moure el pes de l’usuari. Els més habituals estan concebuts per moure fins a 120 quilos, però hi ha motors al mercat per a casos especials o llits dobles i de matrimoni.