Com triar la millor llitera professional plegable elèctrica

Les lliteres d’estètica o de massatge són una eina bàsica per al professional, però també afecten a l’experiència que viu el client.

 

Compro una llitera fixa o una llitera portàtil?

El primer a decidir és si serà una llitera fixa o una llitera portàtil. Això vindrà determinat pel tipus de servei que ofereixis, si és en una consulta o a domicili. Utilitza una llitera fixa o plegable té els seus avantatges i desavantatges segons cada situació:

Treball a domicili o en mobilitat. Si realitzes massatges o tractaments d’estètica en diferents llocs, està clar que cerques una llitera portàtil, que es pugui plegar fàcilment per ser transportada. Aquí t’has de fixar en el pes, que sol estar entre els 10 i 20 quilos.

Treball a consulta o centre d’estètica. Si el teu lloc de treball és sempre el mateix, et convé més una llitera fixa. Són més grans, resistents i còmodes; tant per al teu client, com per a la teva treballar. Hi ha múltiples opcions i models de lliteres fixes: totalment fixes, hidràuliques i elèctriques.

Tots dos, en consulta i a domicili. En aquest cas, l’ideal seria tenir una llitera fixa en el teu centre per al servei habitual i, a més, tenir una llitera plegable per a serveis a domicili més esporàdics.

 

Llitera fixa, hidràulica o elèctrica?

Entre les lliteres no plegables, es troben:

Lliteres d’altura fixa: són lliteres de massatge que estaran instal·lades en un lloc permanentment. No es pot ajustar la seva alçada, però a canvi són molt sòlides, resistents i còmodes. En funció del nombre de parts o cossos, es podrà ajustar el respatller, cap, peus, etc.

Lliteres hidràuliques: són lliteres d’estètica que tenen un o més pistons hidràulics que permeten fixar l’altura i posició de les parts. Encara que aquest tipus de lliteres es pot ajustar en múltiples posicions, a l’ésser un procés manual, no són la millor opció quan el client ha de canviar moltes vegades de posició durant un tractament. Si hi ha molts canvis de postura, cal dedicar temps a ajustar cada part, i això pot impacientar al client.

Lliteres elèctriques: aquestes lliteres incorporen petits motors elèctrics que permeten ajustar la seva alçada i posició de manera còmoda. El seu major avantatge és la seva versatilitat, ja que permeten canviar de configuració de manera ràpida i sense esforç. No hauràs d’ajupir-te per ajustar ancoratges: els motors elèctrics ajusten l’altura, la posició del cap i del reposapeus de forma independent i suau.

 

Grandària i altura de la llitera

Les dimensions de la llitera sovint es passen per alt, però són variables importants.

Cal tenir en compte la mida de l’habitació on anirà instal·lada la llitera. Les lliteres més estretes (menys 70cm d’amplada) són més adequades per a espais més petits. Tingues en compte també que caldrà un espai mínim al voltant de la llitera per poder desplaçar-se i treballar.

Les lliteres més amples (70cm o més d’ample) solen ser més sòlides i estables. A més, el client se sent més còmode i relaxat en llits més amples. Si el professional que dóna el massatge és una persona baixeta, les lliteres més amples són més incòmodes per treballar. Això pot solucionar-se ajustant l’altura.

L’altura de la llitera afecta fonamentalment el treball del massatgista o esteticista a l’hora d’aplicar el massatge o tractament. El més habitual és situar la llitera a uns 75 cm d’alçada, tot i que dependrà sempre de les preferències de l’professional. Les lliteres hidràuliques i elèctriques són les que permeten ajustar l’altura.

Com saber quina és l’altura adequada?

Amb aquest senzill truc podràs saber a quina altura ha d’estar la llitera de massatge:

  1. Situa’t al costat de la llitera, de peu.
  2. Estén els braços cap avall, rectes, enganxats al cos.
  3. Ara dóna suport als punys a la llitera: hauries de poder donar-los suport sense que els braços es doblin.
  4. Si els braços es doblen pel colze, has ajustar l’altura.

 

Altres característiques a tenir en compte

Materials del folre i de l’estructura

L’estructura de la llitera pot ser d’alumini o de fusta. L’alumini és resistent i lleuger. D’altra banda, la fusta és un material molt resistent també que a més aporta calidesa.
El folre que recobreix la llitera ha de ser de bona qualitat i fàcil de rentar. A més, ha de ser encoixinat però no massa.

Com a mesura d’higiene per al client i per facilitar la neteja, es recomana usar llençols cobreix lliteres o paper llitera sol ús. En aquest sentit, hi ha alguns models que incorporen porta-rotlles per a paper de llitera.

Buit per al cap

Els orificis facials permeten que l’usuari pugui anar a dormir cap per avall i col·locar el cap de forma còmoda i relaxada durant llargs períodes de temps. Si vas a fer massatges a la part posterior del cos, et convé tenir en compte aquesta configuració.

Rodes

Ja sigui una llitera fixa, hidràulica o elèctrica, alguns models incorporen rodes que faciliten el seu desplaçament dins el centre de bellesa, el que facilita la feina com a professional i fins i tot la neteja del local.

Estil i color

Això és especialment important en centres Spa, en els quals s’intenta crear una atmosfera de relaxació i s’ha de cuidar fins al més mínim detall. En aquest tipus d’entorns cal evitar qualsevol element que trenqui l’harmonia.

 

Amb tots aquests consells esperem ajudar a trobar la llitera de massatge o d’estètica que millor s’ajusta a les seves necessitats.