El Govern autoritza les sortides de menys de tres dies de les residències de Catalunya

Manté els cribratges a professionals i els TAR per a visites familiars

 

La Conselleria de Salut i la de Drets Socials de la Generalitat han autoritzat reprendre les sortides de residents de menys de tres dies, sempre que sigui amb la bombolla de convivència, després de la millora de la incidència de la Covid-19 a les residències de Catalunya.

Aquesta millora ha fet que els dos departaments actualitzin el pla d’intensificació de les mesures de control davant el coronavirus en residències a partir d’aquest dimarts i durant els pròxims 14 dies, ha informat el Govern en un comunicat.

Aquesta actualització del protocol continua permetent les sortides de tres o més dies, com fins ara, i els familiars que acudeixin a recollir els residents al centre hauran de firmar una declaració de responsabilitat i donar negatiu en un test d’antígens.

En cas de passejos o sortides d’unes hores, la Generalitat recomana que siguin en espais oberts.

Les visites familiars segueixen limitades a dues persones com a màxim per visita, que hauran de donar negatiu en un test d’antígens supervisat per qualsevol professional de la residència que hagi rebut la formació pertinent per garantir la protecció de residents i treballadors.

Quant als professionals, també es mantenen els cribratges periòdics ja establerts, així com les mesures d’aïllament en cas de ser positiu i la vacunació per a noves incorporacions.

En cas de brot entre residents, es manté l’aïllament de 10 dies per a casos confirmats, mentre que els no confirmats que estiguin correctament vacunats no hauran de fer quarantena, però sí que es faran una prova PCR.

 

Afectació «elevada» malgrat la millora

En aquest context, el Govern ha recordat que tot i que les xifres apunten a una «clara tendència a la reducció de la incidència de nous casos, l’afectació tant a la comunitat com a les residències encara és elevada».

El pla d’intensificació de les mesures de control en l’entorn residencial, impulsat el juliol per l’alta incidència de casos en residències catalanes, insisteix en la «conveniència de la vacunació» per a totes les persones que puguin estar en contacte amb residents.

També vetlla per la sectorització d’espais en residències per a correctes aïllaments, les unitats de convivència estables, la formació dels professionals i la revisió dels circuits de residus i de cuina i de les mesures generals de seguretat, com a higiene i ventilació de les instal·lacions.

 

Font: EL PERIÓDICO