Llits articulats elèctrics: tipus i preus

El llit articulat permet mantenir la línia natural de la columna vertebral, sent ideal per a la gent gran i aquelles que romanen molt de temps en un llit

El llit articulat és un element indispensable per a gaudir de la comoditat requerida a l’hora de dormir i descansar bé, més encara per a les persones grans que presenten patologies associades a l’edat; així mateix, per a les persones amb condicions que els obliga a romandre en un llit per molt temps.

 

Per què comprar un llit articulat?

És normal relacionar aquest tipus de llit amb les utilitzades en els centres hospitalaris; no obstant això, cada vegada hi ha més persones que desitgen adquirir-la per raons de salut i els avantatges que ofereix la seva versatilitat a la llar, no només per a la persona que la fa servir, sinó per als familiars que tenen cura de la persona.

El llit articulat permet mantenir la línia natural de la columna vertebral, sent ideal per a les persones grans que pateixen de dolor lumbar, tensió de coll i les espatlles, inflor de les extremitats inferiors o molèsties pròpies de l’artritis.

El llit articulat està compost per dos elements: primer i principal, un somier elaborat per làmines; segon, un matalàs flexible, el qual s’adequa a tota mena de moviments i posicions que pot adoptar l’estructura del somier.

Els llits articulats més sofisticats, compten amb un motor elèctric per obtenir més mobilitat; en aquest sentit, pot ajustar la posició del cap i les cames, aconseguir pujar i baixar el matalàs, i adoptar la posició més confortable per l’esquena.

 

Quins són els beneficis de dormir en un llit articulat?

L’ús del llit articulat és cada vegada més comú a causa de que ofereix més comoditat durant les hores de descans; a més, el seu ús terapèutic és realment reconfortant. És per això que, et presentem els beneficis que ofereixen:

El llit articulat aconsegueix distribuir el pes corporal, la qual cosa contribueix a millorar la circulació sanguínia i reduir la pressió arterial tant a les cames com a la resta d’articulacions del cos.

Permet mantenir la curvatura natural de la columna vertebral, aconseguint desaparèixer els dolors provocats per males postures i millorant considerablement la qualitat de la son.

La posició incorporada que ofereix aquest llit és beneficiosa per a les persones que pateixen d’asma o reflux gàstric amb freqüència, les quals sentiran alleugeriment dels seus símptomes i major qualitat de descans.

A més dels beneficis terapèutics, el llit articulat brinda al pacient la independència i seguretat que requereix per sentir-se amb major ànim i enfortir la seva autoestima, la qual cosa contribueix amb la seva recuperació.

D’altra banda, si la persona necessita de l’assistència d’un cuidador, el sistema que ofereix la llit articulat farà més fàcil la seva feina, especialment quan necessiti banyar i alimentar el pacient; així com també quan canviï els llençols o protectors del matalàs.

Per tal de mantenir la higiene del llit articulat, es recomana netejar regularment amb un drap net i una mica humit a través dels seus components.

 

Tipus de llits articulats:

Al mercat hi ha gran varietat de llits articulats, les quals ofereixen diferents prestacions i accessoris, d’acord a el nivell de dependència de l’usuari. És per això que, et brindem informació sobre les principals característiques dels tipus de llits:

1. Llit articulat manual:

Aquest llit té una estructura bàsica elaborada de metall o fusta, compta amb un somier rígid articulat en 2 plans. En aquesta, la persona pot adoptar una posició incorporada, elevar els seus peus i romandre còmode. Aquesta és articulada de forma manual, posseeix rodes i baranes per un o dos costats.

2. Llits articulats elèctrics:

A diferència de l’anterior, el llit articulat elèctric és molt més còmoda, pel fet que el somier compta amb 5 plans d’articulació, els quals poden ajustar directament des del comandament, brindant més autonomia al pacient, sense haver de aixecar-se del llit.

 

Ofertes de llits articulats

Diferents botigues com ortopèdies, de matalassos i mobiliari, ofereixen ofertes de llits articulats.

 

Quins aspectes has de tenir en compte per triar el millor llit articulat?

El llit articulat ha de ser de la mida ideal per al pacient que la requereix i que suporti un pes d’almenys 130 quilos o més, depenent també de la persona. Els materials amb què està elaborada, han de ser de gran qualitat per garantir la seva estabilitat, durabilitat i confort.

El somier articulat amb 4 o 5 plànols amb motor, és un dels principals aspectes que has de considerar. En el cas de tenir un sistema de robotització elèctrica, és recomanable que comptin amb calibratge de tornada a 0 amb bateria independent; això, per tal de minimitzar riscos davant alguna falla d’energia.

El bastidor ha de ser d’un tub robust, amb acabat en pintura duradora i resistent a cops i ratllades. D’altra banda, ha de comptar amb un sistema de suspensió fàcil de manejar i amb ròtules que ofereixin gran confort, adaptabilitat i sense sorolls al moure.

El llit articulat amb carro elevador, permet pujar-lo i baixar-lo a diverses altures, per a major comoditat tant de l’usuari com del cuidador. Igualment, amb el sistema de tren i antitren es pot inclinar la capçalera del llit per tal de millorar la postura del pacient i millorar la seva circulació sanguínia.

 

On comprar un llit articulat?

Al mercat hi ha gran varietat de botigues especialitzades que ofereixen equips mèdics que permeten brindar les millors solucions per als adults majors i els usuaris amb necessitats particulars, on podràs trobar el llit articulat que s’ajusti als teus requeriments i pressupost.

Entre les botigues que ofereixen productes d’ortopèdia especials per a geriàtrics, hospitals i per a ús domèstic es troben: botigues de matalassos, ortopèdies o ortopèdies en línia i altres que contribueixen amb la qualitat de vida i el benestar dels pacients, a través de la seva assessoria sobre dels productes disponibles.

Prenent en consideració la informació que t’hem comentat, ja no serà una tasca difícil decantar-te pel millor llit articulat que pugui oferir-li un major suport i comoditat per tenir un descans reparador i alleujar els dolors provocats per males postures, per a persones grans o amb dependència.

 

Font: TODODISCA