Per a qui serveix un llit articulat elèctric?

Llit articulat elèctric per al descans

Un llit articulat o llit elèctric és una cosa cada vegada més arrelada dins el descans. La diferència amb un llit convencional és que el somier pot articular-se en diversos plans, i que incorpora un motor elèctric per donar-li moviment.

Depenent del tipus de somier que escollim el llit tindrà una forma d’articulació o una altra. Tot i que el mecanisme d’articulació pot ser també manual, cada vegada són més comuns els llits amb sistemes de motor.

Cal tenir en compte que per a aquest tipus de llits, es requereixen matalassos de materials flexibles, capaços d’adaptar-se als plecs. Al realitzar la compra d’aquests articles és essencial assessorar-se per un bon especialista en llits i matalassos.

 

Els llits articulats cada vegada més barats

Fins fa uns anys, aquest tipus de llits cobrien un mercat de gent amb un poder adquisitiu alt i estaven considerats com de gamma alta.

Avui dia, gràcies als avanços dins el sector del descans, trobem llits articulats més barats que són capaços de suplir les mancances dels més grans, i comencen a estar a l’abast de moltes més butxaques.

 

Tipus de llits articulats

Hi ha dos tipus de llits que són els més venuts en el sector:

Llit articulat:

És un somier de làmines compost per un motor que pot articular-se en diversos plans. Normalment, des de 2 fins 5.

Amb un pla únicament es mouria el segment del cap al tronc, amb 5 tindríem diverses posicions, el que faria que la persona pugui variar més en les postures.

El somier està compost al seu torn de reguladors de fermesa de tal manera que podrem decidir nosaltres mateixos l’ergonomia que ens dongui el llit.

Les mesures més usades són de 90 cm o 105cm, però en l’actualitat també hi ha la possibilitat de fer-los de 135cm i 150cm.

Llit articulat geriàtric:

Aquest llit s’usa bé en hospitals, en residències o bé per persones grans que necessiten cures especials.

Es tracta d’un llit més complet, que a més del somier també incorpora:

  • Peuer i capçal, de manera que el faran més acollidor.
  • Barreres elevables per evitar que la persona es pugui caure del llit davant algun moviment brusc.
  • Possibilitat d’incorporar la barra de degotador.
  • Porta rodes per poder moure’l amb facilitat.

Com a consell, hem de recordar que el millor és consultar a un especialista del descans per saber quin llit s’adapta més a les necessitats que tinguem.