Tren i vaixell accepten cadires de rodes amb motor i scooters elèctrics per a gent gran, minusvàlids o discapacitats.

Les empreses de transport han d’informar els viatgers amb discapacitat dels nous drets

 

El Consell de Ministres va aprovar el 20 de setembre de 2019 un Reial Decret per permetre a les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda l’accés amb les seves cadires de rodes amb motor o scooters a trens de mitjana i llarga distància i vaixells.

Per a això, a proposta del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), s’ha modificat la normativa a fi de que les persones amb discapacitat puguin utilitzar en aquests mitjans de transport les seves cadires motoritzades de forma totalment gratuïta, segons ha informat el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. A més, indica que les empreses han d’informar els viatgers sobre les característiques de les cadires i escúters admissibles en cada servei en funció de les característiques tècniques i de seguretat dels mitjans de què disposen.

Aquesta nova mesura permetrà així mateix a les persones amb epilèpsia i diabetis viatjar acompanyades de gossos especialment ensinistrats per prevenir atacs propis d’aquestes malalties. Per això, s’estableix l’obligació d’admetre’ls en aquests mitjans de transport, facilitant la mobilitat d’aquests col·lectius.

“L’ús cada vegada més estès, entre les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda, de les cadires elèctriques i dels escúters, requereix que, en tots els casos en els quals es disposi de mitjans de transport terrestre i marítim que permetin el transport de cadires elèctriques o escúters, i aquestes compleixin determinades normes tècniques, es garanteixi l’accés als mateixos, avançant en l’accessibilitat dels nostres mitjans de transport públic”, afirmen des del ministeri.

 

Font: 65 y más